Molly Thompson százöt olyan receptet tesz közzé ebben a szakácskönyvben, amelyek nemcsak tej- és gluténmentesek, de gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, így javítva nemcsak egyes betegségek (például autoimmun betegségek, hormonális és emésztőrendszeri problémák) kísérőtüneteit, de alkalmasint az általános közérzetet is. Az első részben a szerző bemutatja gyulladáscsökkentő diétáját, amely tiltja a glutén, a tejtermékek, a cukor, az alkohol és a növényi olajok fogyasztását, de preferálja a teljes kiőrlésű gluténmentes gabonákat, a zöldségeket és gyümölcsöket, az ómega-3 zsírsavat, a hüvelyeseket, a fermentált élelmiszereket, illetve a fűszernövényeket. Ezek felhasználásával készülnek az ételek, amelyeknek a receptjeit a folytatásban közzé teszi. Reggelik; Mártogatósok, kencék és harapnivalók; Tészta, rizs, gabonák; Szárnyas- és sertéshús; Marhahús; Tenger gyümölcsei; Húsmentes ételek és köretek; Italok; Desszertek - ezek közül válogathatunk a kiadvány végén helyet kapott mutató útmutatásával. A szöveget igényes színes fényképek illusztrálják. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"