A 21. század népbetegségének számít az életallergia, amely világszerte egyre több gyereket és felnőttet érint. A tudomány sokáig alig tudott segítséget nyújtani az érintetteknek, és az volt az egyetlen használható tanács, hogy a betegek kerüljenek bizonyos ételeket. Az utóbbi években azonban fontos felfedezések történtek, melyben oroszlánrész jutott a Stanford Egyetem orvosi karán végzet kutatásoknak.*** Kari Nadeau és munkatársai dolgozták ki azt az immunterápiát, melynek lényege, hogy az érintettek szervezetét ellenőrzött formában, fokozatosan szoktassák hozzá az allergénekhez. Az immunrendszer ezen „átprogramozása” lehetővé teszi a tünetek enyhítését, kezelését, megszüntetését. Sloan Barnett újságíró gyermeke maga is ezen terápia segítségével gyógyult meg, így nem véletlen, hogy társzerzőként jegyzik a most magyarul is megjelenő kötetet. Szülőknek, gondozóknak és minden szakembernek kívánják bemutatni, hogyan mit is tudunk a tudomány jelenlegi állása alapján az ételallergiákról, miként válasszuk ki az optimális kezelést, hogyan győzzük le az allergénekkel szembeni félelmet, és hogyan küzdjünk tervszerűen ezzel az egészségügyi problémával – globális és egyéni szinten egyaránt. A kötetet forrásjegyzék, néhány elterjedt tévhit rövid cáfolata, szószedet, bibliográfia és tárgymutató zárja. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"